Григор остана втори в US Open сериите



26-08-2016 14:44 | Станко Димов

Световният №7 и финалист от откритото първенство на САЩ от 2014 Кей Нишикори спечели US Open сериите. Това стана факт, след като Виктор Троицки победи Фернандо Вердаско на четвъртфиналите на турнира в Уинстън-Салем.

По този начин Нишикори ще получи възможността да спечели най-тлъстия чек в историята, ако успее да триумфира на US Open. Това ще му осигури чек на стойност $ 4.5 млн. - $3.5 млн. от триумфа и още $1 млн. бонус от US Open сериите.

Нишикори спечели въпросните серии с 85 точки – 70 за достигането си до финал на „Роджърс Къп” в Торонто и 15 за достигането си осминафиналите в Синсинати. Вердаско пък беше единственият играч, който имаше шанс да изпревари Нишикори, но за тази цел трябваше да стигне поне до финал в Уинстън-Салем.

На второ място в US Open сериите финишира Григор Димитров, който събра 70 точки. С толкова приключи и Милош Раонич, но българинът го измества заради записаните повече победи – 7, докато канадецът има 5. Това означава, че ако спечели US Open, Григор Димитров ще добави още $500 000 към наградния фонд. Ако Раонич триумфира в Ню Йорк, той ще получи допълнителни $250 000.

Новак Джокович и Марин Чилич събраха по 100 точки в сериите, но участваха само на по един турнир, съответно в Торонто и Синсинати, заради което не участват в класацията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини