Григор: Не съм достигнал пълния си потенциал



24-08-2016 07:15 | Tennis24.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров сподели, че е доволен от начина, по който се развива сезонът за него. В интервю за сайта на АТР хасковлията признава, че тази година играе значително по-добре в сравнение с миналата. Той обаче е категоричен, че все още не е достигнал пълния си потенциал и тепърва има какво да показва.

"Напоследък се старая да опростявам нещата и да бъда себе си. Започвам да намирам своята идентичност както на корта, така и извън него. Имам толкова много и различни интереси. Затова имах нужда да се отпусна, да направя крачка назад и да оставя нещата да поемат в правилната посока. Събуждам се и правя това, което ми харесва и което искам, по начина по който искам.

Сега, когато работя с Дани, е много приятно да имам до себе си човек, с когото да съм близък и мога да споделям всичко. Неговият стил на работа е добър за мен. Опитваме да опростим нещата и да правя всичко по начин, който да ми помогне да бъда по-спокоен, по-уверен и да показвам моята си игра. Напоследък работя много, дори и по време на мач. Обръщам повече внимание на дребните детайли. Опитвам да автоматизирам играта си в определени ситуации на корта.

Със сигурност сега съм по-добър играч от миналата година. Играя по-добър тенис и записах някои големи победи. Като цяло съм доволен от начина, по който се развиват нещата. Естествено, имам още работа за вършене. В момента обаче смятам, че съм на прав път и с всеки следващ ден се опитвам да се наслаждавам повече на играта.

Отворих нова глава в кариерата си. Все още не мисля, че съм достигнал пълния си потенциал. Наистина бях в топ 10, но това бе само временно. Искам да се наложа като един от най-добрите. Вече съм бил сред тях и знам какво е усещането. Знам какво трябва да направя. Тялото ми се чувства чудесно, работя здраво и се старая да развивам играта си. Смятам, че вече натрупах и достатъчно опит. Остава да започна да постигам желаните резултати", коментира Димитров.

Българинът ще бъде поставените под №22 на US Open, който започва идния понеделник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини