Четири българки в квалификациите в Ню Йорк



23-08-2016 08:32 | Любомир Тодоров

Рекордните четири български тенисистки ще играят в квалификациите на Откритото първенство на Съединените щати, които започват днес в Ню Йорк.

Своя дебют в турнирите от Големия шлем ще направи Виктория Томова. 21-годишната софиянка ще се изправи срещу третата в схемата Тамира Пашек от Австрия. Двубоят е първи в програмата на 13-и корт във "Флашинг Медоус" и е с начален час 18:00 българско време.

Сесил Каратанчева среща Ребека Срамкова от Словакия. Двете ще играят на същия 13-и корт, непосредствено след срещата на Томова.

Втората ни ракета Елица Костова е поставена под №26 в пресявките. Тя ще срещне китайката Шилин Шу от Китай. Двете ще играят в последен двубой от програмата на 14-и корт.

Изабелла Шиникова за първи път ще играе на US Open. Тя е 31-а в схемата и в първия кръг излиза срещу Лесли Керхофе от Холандия. Двубоят ще бъде в сряда.

При мъжете роденият в Асеновград, но живеещ във Флорида и представящ Съединените щати Васил Кирков ще дебютира в Шлема. Той получи "уайлд кард", както Tennis24.bg първи написа. Кирков играе днес от 18 часа на втори корт срещу Яник Ройтер от Белгия.

За класиране в основната схема на Откритото първенство на Съединените щати са необходими три победи. Жребият за нея се тегли в петък и е очакван от Григор Димитров и Цветана Пиронкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини