Чилич отново спря Григор Димитров



21-08-2016 08:38 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на „Мастърс 1000” турнира на твърди кортове в Синсинати. Българинът отстъпи на полуфинал пред Марин Чилич с 6:4, 3:6, 5:7 след близо 2 часа и половина игра.

Срещата между двамата бе прекъсната още в самото начало за около 2 часа заради дъжд. Загубата означава, че Димитров се размина с надеждата за първи път в кариерата си да играе на финал на турнир от подобен ранг. Българинът обаче ще се завърне в Топ 30 и ще бъде поставен на US Open, който започва на 29 август.

Григор Димитров има за какво да съжалява, тъй като в решаващия трети сет имаше пробив преднина на два пъти, като първо водеше с 2:0, а в последствие и с 4:2 гейма. За жалост обаче българинът не успя да съхрани аванса си и допусна пълен обрат.

Това е трета загуба за Димитров от Чилич от общо четири двубоя между двамата. Само преди няколко дни хърватинът победи първата ни ракета на старта на Олимпийския турнир в Рио де Жанейро.

По-късно днес Чилич, който е шампион от US Open 2014, ще спори за трофея в Синсинати с водача в схемата Анди Мъри. Шотландецът се намира в невероятна серия от 3 последователни титли, след като триумфира в Куинс Клъб, Уимбълдън и Рио.

Следващият турнир, на който ще видим в игра Григор Димитров е Откритото първенство на САЩ – US Open, което започва на 29-и август.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини