Димитров: Играя добър тенис, развълнуван съм



20-08-2016 14:12 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за полуфинал на турнир от сериите „Мастърс 1000” за трети път в кариерата си. Това стана факт, след като в петък вечер българинът победи с 2:0 сета Стийв Джонсън (САЩ) на твърдите кортове в Синсинати.

Двубоят между двамата предложи изключително равностоен и напрегнат първи сет, след който българинът успя да установи контрол и да си заслужи успеха в два сета.

„Първият сет беше много равностоен. Доволен съм от начина, по който протичаха моите сервис-геймове. Опитвах се да се възползвам от всяка една възможност. Тайбрекът се реши от една точка, при която успях да направя страхотен ретур.

След това (през втория сет) се почувствах по-уверен. Усещах топката все по-добре и по-добре, успях да направя втори пробив, което ми помогна да се успокоя и да затвори двубоя по този начин.

Чувствам, че в момента играя добър тенис. Трябва да продължа да работя и да се развивам. Сега ми предстои нов мач и съм още по-развълнуван”.

В неделя сутрин (около 04:00 часа българско време) Григор се изправя срещу Марин Чилич в спор за място на финал в Синсинати. Другият полуфинал е между водачът в схемата Анди Мъри и канадецът Милош Раонич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини