Валверду: Вярвам, че ще постигнем много с Григор



19-08-2016 17:50 | Tennis24.bg

Треньорът на Григор Димитров Дани Валверву даде интервю пред сайта на АТР. Венецуелецът, който е само на 30 години, е бил наставник на имена като Анди Мъри и Томаш Бердих.

"Когато се съгласих да работя с Григор, приех това за дългосрочен проект. Вярвам силно в проекта и съм уверен, че ще постигнем много с непрестанна работа", заяви Валверду.

„Много млади тенисисти, които успеят да достигнат до Топ 10, не осъзнават добре ситуцията, в която се намират. Това е нова среда за тях както на корта, така и извън него. Освен това, играчите минават през лични преживявания, които не са известни на обществеността, но се отразяват на представянето на корта. Мое мнение е, че проблемът на Григор беше, че той търсеше идентичността в играта си, но не я намираше.

Оръжията му вече не бяха толкова добри както преди и се получи ефектът на доминото – когато оръжията ти не работят, увереността спада и грешките се увеличават. Той премина през този процес, но сега важното е да приеме фактите и да живее в актуалната обстановка, за да може да планира стъпките, с които да излезе от дупката.

Всички знаем, че той е тенисист, който може да достигне до много по-високо ниво, защото вече е бил там и разполага с всичко необходимо, за да се върне отново. Говорим за много месеци на постоянна работа, в която Григор ще трябва малко да „наведе глава“, но съм уверен, че догодина той може да е на много високо ниво“

Дани Варверду каза още, че се опитва да измъкне най-доброто от Димитров. „Очаквам да мога да му помогна и да опростя максимално тениса му. Техниката му му дава хиляди варианти, но те трябва да излизат на преден план само в най-завързаните ситуации на корта. Когато е в по-простички разигравания, за Григор е важно, да се концентрира върху главните си оръжия, защото те са много силни. Това се опитвам да направя с него – да опростя максимално играта му и да го накарам да се чувства комфортно с ударите си“, смята специалистът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини