Халеп: Успехът на Пуиг е шокиращ, но заслужен



16-08-2016 15:11 | Станко Димов

Симона Халеп се завръща на корта тази седмица в Синсинати, където румънката игра финал преди 12 месеца. Халеп не скри разочарованието си, че не взе участие на Олимпийския тенис турнир, но обяви, че това е било правилно решение. Румънката поздрави новата олимпийска шампионка Моника Пуиг и призна, че очаква с нетърпение следващите Игри в Токио след 4 години.

„Бях изключително разочарована, че не участвах на Олимпийския турнир. Но това беше правилното решение за моето здраве. Не е лесно да се пътува из всички точки на планетата. Мисля, че се получиха отлични Олимпийски игри за Румъния, защото имахме финалисти в схемата при мъжките двойки. Аз останах разочарована, но ще се подготвя добре за Токио!

Можем да кажем, че тенисът в олимпийската програма не е като гимнастиката, но чувството да спечелиш медал за страната ти означава много за всеки един атлет. Веднъж участвах на олимпийски игри в Лондон и се насладих на чувството да бъдеш там, да си част от церемонията по откриването”, коментира Халеп.

Румънката не скри суперлативи и за новата олимпийска шампионка на сингъл Моника Пуиг. „Гледах всичко. Гледах състезанията по гимнастика, гледах (Майкъл) Фелпс. Знам всичко. Гледах и финала при жените, където Моника Пуиг се представи много добре. Тя беше излязла на корта да победи. Видях колко мотивирана е. Може би беше малко шокиращо, заради позицията й в ранглистата, но тя наистина игра добре”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини