Григор смачка Симон за малко повече от час



16-08-2016 04:56 | Станко Димов

Григор Димитров започна с експресна победа участието си на „Мастърс 1000” турнира на твърди кортове в Синсинати. В среща от първи кръг, най-добрият български тенисист се наложи с изразителното 6:1, 6:3 над Жил Симон. Двубоят продължи 75 минути и премина изцяло под диктовката на Димитров, който нито за момент не допусна колебания.

Българинът изигра може би най-добрия си сет от началото на годината и успя да открие резултата след 6:1 в своя полза, реализирайки цели 3 пробива. През втората част Симон бе по-равностоен, но пробив за 3:1 в полза на Григор се оказа напълно достатъчен за него, за да успее в последствие да затвори сета и мача.

Нито веднъж тази вечер Димитров не загуби подаването си. Нашето момче показа отлична игра при начален удар, което беше сред големите му минуси в предишните надпревари.

Победата е трета за Григор Димитров над Симон от 8 мача. Любопитен е фактът, че и трите успеха на българина са през тази година – Бризбън, Уимбълдън и Синсинати.

Благодарение на успеха Димитров си заслужи 45 точки за ранглистата и близо 30 000 долара от наградния фонд. Българинът има да защитава достигане до трети кръг в Охайо от миналия сезон. Следващият съперник на Гришо ще бъде победителят от двубоя Фелисиано Лопес (Испания, №16) – Миша Зверев (Германия).

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини