Рафа Надал продължава без загубен сет



11-08-2016 19:17 | Любомир Тодоров

Третият поставен в олимпийския тенис турнир Рафаел Надал се класира на четвъртфинал.

Шампионът от Пекин 2008 надигра №15 в схемата Жил Симон от Франция със 7:6(5), 6:3 в двучасов двубой на централния корт и продължава без загубен сет.

Симон започна с пробив, но Рафа го върна за 2:2, а после направи и още един за 4:2. Веднага след това французинът обаче постигна рибрейк. В крайна сметка се стигна до тайбрек. В него левичарят от Манакор поведе с 5:1 точки. Но това не беше достатъчно и след няколко поредни грешки на бившия номер едно се стигна до 5:5. Надал се концентрира и взе следващите две разигравания, а след това и сета, продължил час и 15 минути.

Испанецът отпусна ръката, а съперникът му като че ли се обезвери. Рафа поведе с 4:0. При 1:5 Симон сервираше за оставане в двубоя и го направи на 15. После Надал подаваше за място на четвъртфиналите. След маратонски разигравания се стигна до точка за пробив за французина, който успя да го постигне. Още в следващия гейм обаче Рафа стигна до мачбол и го реализира след топка в аут на съперника. Така той продължава да няма загуба на Олимпийски игри на единично.

Надал завърши с 21 печеливши удари при 40 непредизвикани грешки. За Симон показателите са 18 и 30 съответно.

Следващият съперник на шампиона от Пекин ще бъде Томас Белучи. Бразилският левичар надигра със 7:6(10), 6:4 Давид Гофен от Белгия.

Програмата на Рафа днес продължава с полуфинален мач на двойки, заедно с Марк Лопес, и с двубой на смесени двойки заедно с Гарбине Мугуруса.

Още един испанец записа победа на единично. Шампионът от София Роберто Баутиста Агут надигра Жил Мюлер от Люксембург с 6:4, 7:6(4).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини