Хюит готов да спре Федерер



24-01-2010 00:07 | Станко Димов

Австралиецът Лейтън Хюит сподели, че не спира да мисли за предстоящия двубой срещу Роджър Федерер в понеделник. Двамата излизат в спор за място на 1/4-финал на Australian Open, като до момента показват страхотно представяне.

 

"Заради подобни срещи играем тенис. Те са нашият основен мотиватор. Просто е - всички си мечтаем да излезем на корта срещу някой от най-великите играчи, какъвто е Федерер", сподели Хюит. Местният любимец се задържа малко на корта в мача си с Маркос Багдатис, който се отказа поради контузия.

 

"Играх отлично. Сервисът ми бе на ниво и лесно печелех подаванията си. Това ми позволяваше да бъда по-агресивен когато посрещам. Правех всичко както трябва и като цяло играх страхотно. Няма от какво да се тревожа и ви уверявам, че съм напълно готов за двубоя в понеделник", коментира Хюит.

 

Австралиецът не е побеждавал Федерер през последните 7 години. Двамата се изправиха един срещу друг на US Open преди няколко месеца, а Федерер се наложи с 3:1 сета.

 

"Спомням си отлично тази среща. Роджър спечели, но аз му взех сет и стоях добре на корта. Сега играя още по-добре и това ме прави уверен. Определено мисля, че имам шанс да продължа напред", закани се Хюит.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини