Владимир Самсонов стигна контузен полуфинал в Рио



10-08-2016 13:24 | Любомир Тодоров

Владимир Самсонов от Беларус ще бъде единственият европеец на полуфиналите на олимпийския турнир по тенис на маса в Рио де Жанейро.

Ветеранът, чието първо участие на Игри беше в Атланта през 1996 година, получи контузия, но победи своя добър приятел и съотборник в руската лига Дмитри Овчаров от Германия с 4-1 гейма (8:11, 11:7, 19:17, 11:2, 14:12), за да стигне за първи път до тази фаза на Олимпиада.

Самсонов, който е на 40 години, загуби първия гейм, а във втория при 7:5 точки получи травма в ребрата. Последва медицински таймаут, в който му беше оказана помощ. След това беларусинът изпитваше болка, но успя да победи третия поставен Овчаров.

"Ние се познаваме от дълги години и сме приятели и не е лесно да играещ срещу контузен приятел, който страда. Беше странен мач след контузията. Не можех да играя заради болките топспин форхенд и трябваше да променя нещо. Заиграх малко по-бавно и по-пасивно", разкри Самсонов.

На полуфиналите го очаква олимпийския шампион от Лондон Джан Жике от Китай. Той отстрани Коки Нива от Япония с 4-1 гейма.

В другия двубой се срещат световния номер едно Ма Лон и Джун Мизотани. Китаецът Ма разби с 4-0 сензацията Куадри Аруна от Нигерия. Мизутани пък стана първият японец на олимпийски полуфинал при мъжете след успех с 4-2 над португалеца Маркош Фрейташ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини