Дел Потро уби олимпийската мечта на Джокович



08-08-2016 08:37 | Tennis24.bg

Световният номер едно Новак Джокович претърпя загуба още в първия кръг на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Той отново беше надигран от Хуан Мартин дел Потро, който го надигра и в мача за бронза в Лондон, този път със 7:6(4), 7:6(2) след два часа и половина игра. Новак напусна облян в сълзи централния корт, след като стана ясно, че няма да стане олимпийски шампион и при третото си участие.

Още в първия гейм аржентинецът имаше 3 точки за пробив, но Ноле се защити и взе подавнето си. След това сърбинът спаси още една опасност в деветия гейм, но в тайбрека Кулата от Тандил беше категоричен. Поведе с 6:3 точки и реализира втория сетбол.

Във втората част Джокович отрази още три брейк пойнта, за да се стигне до втори тайбрек. Но и там 145-ият сега Дел Потро дръпна с 5:0 точки и лесно приключи двубоя.

Шампионът от US Open през 2009 година се прегърна с разстроения Ноле и се опита да го утеши. Във втория кръг Хуан Мартин излиза срещу Жоао Соуса от Португалия.

Преди мача аржентинецът преживя шок. Той заседна в асансьор, престоя в него 40 минути и трябваше да бъде евакуиран от сънародниците си от хандбалния отбор.

Новак продължава в турнира на двойки, където играе със сънародника си Ненад Зимонич. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини