Цвети замина за Бразилия с амбиция за победи (снимки)



02-08-2016 19:45 | Tennis24.bg

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпътува за олимпийските игри в Рио де Жанейро. Пиронкова призна, че за пръв път ще посети Бразилия и се вълнува от това. Заедно с нея беше и съпругът й Михаил Мирчев в ролята на неин треньор.

"Никога не съм я посещавала тази страна и това е още едно нещо, заради което се вълнувам. Вчера видях, че и Доминика Цибулкова се е отказала и си спомних, че на две Олимпиади съм играла срещу нея, така че на трета явно няма да се падна срещу нея. Отивайки на тази Олимпиада смятам, че съм добила някакъв опит от предните две и наистина много бих се радвала, ако подобря постижението си", каза Пиронкова, която в Лондон 2012 отпадна във втория кръг след загуба от Флавия Пенета.

"Винаги пътувам 3-4 дни преди турнирите. Температурата в Рио сега е почти идентична както тук. Под въпрос е моето присъствие на церемонията по откриването, защото съм присъствала и е доста натоварващо физически. Ще играя на 6 или 7 август и затова ще гледам да се пазя", завърши Пиронкова.

СНИМКИ ОТ ИЗПРАЩАНЕТО - ТУК! 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини