Григор Димитров стартира в Сидни



28-12-2010 16:10 | Николай Драгиев

Григор Димитров почти сигурно ще стартира 2011 година на "Мастърс 250" в Сидни между 9 и 15 януари. Вариант пред Димитров бе участие на турнира в от същата категория в Ченай от трети януари, но той предпочете да си даде малко повече време за подготовка.

В Сидни българинът ще трябва да участва в квалификациите, за да намери място в основната схема. Наградният фонд на турнира пък е $ 372,500.

Сред най-любопитните имена, които ще участват в Сидни са Сам Куери, Маркос Багдатис, Ернест Гулбис, Ришар Гаске, Виктор Троицки, Фелисиано Лопес. "Уайлд кард" пък получиха Хуан Мартин дел Потро и Бърнард Томич.

По традиция по-силен в Сидни е турнирът при жените. Там ще бъдат почти всички най-добри. Каролина Вожняцки, Вера Звонарьова, Ким Клайстерс, Сам Стосър, Йелена Янкович, Виктория Азаренка, Ана Иванович и Светлана Кузнецова са само част от имената, които ще видим.

С участието си в Сидни Гришо на практика показва, че няма никакво намерение да участва в евентуални квалификации за Australian Open. Там той може да попадне директно в основната схема, тъй като в момента е четвърта резерва.

Един състезател със сигурност отпада и това Фернандо Гонзалес. Слухове се носят, че Хуан Карлос Фереро няма да успее да се възстанови до 17 януари, но няма нищо официално. Така поне още двама души трябва да не пристигнат в Мелбърн, за да видим Димитров в основната схема.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини