Димитров изкачи 6 места - ранглисти



01-08-2016 09:17 | Любомир Тодоров

Първите ракети на България Григор Димитров и Цветана Пиронкова отбелязаха прогрес в публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите.

Димитров изкачи 6 позиции и е вече на 34-о място в класацията на АТР. Това е най-високата позиция за хасковлията след 2 май 2016 г., когато беше №28. Това се дължи на достигането до четвъртфинал на турнира в Торонто. Тази седмица Гришо очаква жребия за Олимпийския турнир в Рио де Жанейро, който ще се тегли на 4 август.

Димитър Кузманов отстъпи едно място и е №290 в ранглистата.

В Топ 5 новината е, че Стан Вавринка измести Рафаел Надал от четвъртото място. Пред швейцареца са шампионът в Канада Новак Джокович, Анди Мъри и Роджър Федерер.

РАНГЛИСТАТА НА АТР

При жените Цвети Пиронкова качи 2 позиции до №76. Пловдивчанката не игра в турнир миналата седмица.

Подобно на Димитров и младоженката Пиронкова се вълнува от жребия в Рио в четвъртък, когато ще разбере първата си съперничка. За Цвети това ще бъде трета Олимпиада.

Леко отстъпление отбелязаха Елица Костова (№134) и Изабелла Шиникова (№144). Рекордно класиране записа четвъртата българска тенисистка в Топ 200 Виктория Томова. Тя е вече 179-а в ранглистата.

В челото шампионката от Монреал Симона Халеп качи 2 места до №5. Пред румънката са само Серина Уилямс и Ангелик Кербер. Финалистката в Канада Мадисън Кийс прогресира с 3 позиции до №9.

РАНГЛИСТАТА НА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини