Новак за четвърти път



01-08-2016 07:42 | Tennis24.bg

Световният номер 1 Новак Джокович победи Кей Нишикори и спечели четвърта титла от Откритото първенство на Канада „Роджърс Къп“ в кариерата си. Сърбинът изглеждаше, че контролира ситуацията на корта във всеки мач, който изигра на турнира в Торонто. Така беше и в последния, в който спечели с 6:3, 7:5 за час и 23 минути. Пред 29-годишния сърбин остава Иван Лендъл, който има 6 трофея.

Така Ноле се превърна в единственият играч в историята, който има 30 ATP World Tour Masters 1000 в кариерата си. Това е седмият му трофей за годината и четвърти от тази категория след Индиан Уелс, Маями и Мадрид.

„Явно съм слушал лекциите на треньора си снощи и днес. Най-добре играх в полуфинала и финала. В точния момент. Това е процес, като всеки друг път в кариерата ми. В началото не се чувствам много добре на корта, търся ритъма си. Накрая намирам комфорта, ударите си и се чувствам по-добре“, каза Джокович. Той спечели за 9-ти пореден път срещу Нишикори. В живота си пък е спечелил 66 титли, само с 3 по-малко от Рафаел Надал.

От Канада Джокович ще се отправи към Рио, където се надява на поне един медал от Олимпийските игри. „Няма да обяснявам, как мечтата на всеки спортист е да играя на Олимпийски игри. Надявам се поне на един медал", призна Новак.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини