Рафа е добре, би Мъри на тренировка на нула



Рафа е добре, би Мъри на тренировка на нула
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
31-07-2016 17:49 | Tennis24.bg

Възстановяването на Рафаел Надал върви добре. Поне това показат тренировките му. Испанецът победи на нула в два сета шампиона от Уимбълдън Анди Мъри. Двамата тренират заедно преди да заминат за Рио, където ще участват в Олимпийските игри.

14-кратният носител на титли от Големия шлем се възстановява от травма на китката в последните месеци. Той се оттегли от участие на „Ролан Гарос“ и пропусна Откритото първенство на Великобритания. Надал е крайно мотивиран да играе в Рио, след като спечели злато в Пекин, но пропусна Лондон през 2012 г.

Представянето на Рафа в тренировките окуражи треньора му Тони Надал. „Мислим само за първи кръг. Тренировки с толкова силен играч като Мъри бяха висока летва, но се доволни. Засега всичко изглежда добре. В Рио ще тренираме с топ-играчи, за да видим как се справя Рафаел. Имахме съмнения. Предполагам това е нормално след период на неактивност. Да се върнеш директно на Олимпийските игри е трудно, но ако имаме късмет с жребия, ще вървим напред крачка по крачка“, коментира Тони Надал.

Съотборникът на Рафа Давид Ферер също обясни пред местно радио: „Ще пътувам с Рафа в неделя за Рио. Ситуацията му е деликатна. Не е лесно да се върнеш след контузия. Ще видим как ще се чувства“.
Рафа ще е знаменосец на Испания на церемонията по откриването.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини