Ноле: Дори не съм близо до най-добрия си тенис



30-07-2016 14:59 | Tennis24.bg

Новак Джокович се класира за полуфинал на „Мастърс 1000” турнира на твърди кортове в Торонто. Рано тази сутрин сърбинът победи със 7:6 (6), 6:4 Томаш Бердих, но след срещата призна, че е много далеч от най-добрата си форма.

„Изобщо не съм близо до най-добрия си тенис, особено когато става въпрос за някои елементи като началния удар, на пример, който е много важен за тези условия. Имах късмет, че успях да взема първия сет. Втората част беше малко по-добра за мен, отново имаше неточности, но все пак продължавам напред и се надявам да играя по-добре”, коментира Джокович, който в тайбрека на първия сет спаси 3 последователни сетбола, след което се наложи с 8:6 точки.

Джокович обясни и как е успял да затвори мача в два сета, след като е далеч от най-добрата си форма: „Това е комбинация от опита, толкова много пъти съм играл на големи арени в големи двубои, равностойни двубои, и възможността да използвам опита си в ключовите моменти, когато напрежението е в повече. Томаш държеше първия сет в ръцете си. Той го изпусна с няколко непредизвикани грешки. Но, това е спортът. Трябва винаги да си в готовност да направиш един удар повече от опонента ти”.

На полуфиналите Джокович ще срещне Гаел Монфис, който е серия от 8 последователни победи. „Той играе страхотен тенис в момента. Спечели титлата във Вашингтон. Малко или много той е играл във всеки ден в последните седмици. Изигра много двубои, чувства се уверен на корта. Мисля, че той спаси няколко мачбола на финала миналата седмица. През тази успя да обърне няколко гейма, в които беше притиснат до стената. В трудните моменти той намираше начин да се наложи, което е характерно за един шампион и за този, който знае какво е необходимо да се направи в ключовите моменти. Гаел ми изглежда много фокусиран. Той притежава страхотен талант и е хубаво, че отново играе на толкова високо ниво”.

Другият полуфинал в Торонто е между Стан Вавринка и Кей Нишикори.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини