Първите петима поставени са на четвъртфинал в Торонто



29-07-2016 09:29 | Tennis24.bg

Звездна осмица се събра на четвъртфиналите на „Мастърс 1000“ турнира в Торонто. Първите петима поставени плюс трима бивши топ 10 играчи ще влязат в битка за влизане в полуфиналите.

Новак Джокович с лекота си проправи пътя към Топ 8 след като обърна Радек Степанек от 0:2 до 6:2 в първия сет. Сърбинът нямаше проблеми след това и спечели втория с 6:4.

Следващият му съперник днес ще е Томаш Бердих. Чехът спря трудно американеца Райън Харисън с 6:4, 6:7 (2), 6:4. Бердих има само две победи срещу Джокера от 26 мача, изиграни между тях.

Звездата на домакините Милош Раонич спря устрема на 19-годишната надежда на американците за бъдещи успехи Джаред Доналдсън с 6:2, 6:3. Съперник в четвъртфинала ще му е Гаел Монфис, който отстрани Давид Гофен със 7:6(5), 2:6, 6:4. „Всичко върви по план. Играя добре, използвам възможностите си, правя своите удари. Не оставям много шансове на съперниците си да влязат в ритъм. Това ми помага много. Срещу Монфис ще трябва да играя още по-добре, ще трябва да диктувам събитията. Два пъти този сезон успях да го победя, трябва да продължа“, каза след мача си Раонич.

Третата двойка на четвъртфиналите е между Григор Димитров и Кей Нишикори.

Кевин Андерсън също продължава похода към възкръсването на кариерата си. Той за пръв път победи Бърнард Томич с 4:6, 6:4, 6:3. Съперник в следващия мач ще му е Стан Вавринка. Швейцарецът остави САЩ без участник в четвъртфиналите, след като спря Джак Сок със 7:6, 6:2. „Не беше лесно. Но като цяло съм доволен как играя“, каза Стан.

Андерсън и Вавринка ще бъдат в първия четвъртфинал в програмата, а след тях на корта ще излязат Димитров и Нишикори. Вечерната сесия ще започне с Джокович - Бердих и ще завърши с Раонич – Монфис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини