Измъчена победа за Григор Димитров



25-07-2016 23:18 | Станко Димов

Григор Димитров започна с изключително измъчен успех участието си на „Мастърс 1000” турнира в Торонто. Българинът се наложи с 2:1 сета над 107-ия в ранглистата Юичи Сугита (Япония), в отделните части 5:7, 7:6 (5), 6:4 след близо 2 часа и половина битка на централния корт.

Срещата не започна никак добре за българина, който допусна два ранни пробива и пасив 0:4. В последствие изоставането на Григор набъбна на 1:5 гейма, но след страхотна серия хасковлията успя да изравни за 5:5. За жалост в този момент Димитров допусна трети пробив, след което сервирайки за сета за трети път Сугита не сгреши – 7:5.

Втората част също не започна никак обнадеждаващо за Спортист №1 на България за 2014-та и след серия пробиви Сугита поведе с 3:1 гейма. Григор успя да изравни за 3:3, а в последствие се стигна до тайбрек, където драма също не липсваше. Японецът поведе с 5:2 точки и се доближи максимално до успеха, но Димитров успя да обърне – 7:5.

В решаващия трети сет българинът сервира отлично и това си каза думата. Димитров успя да направи един брейк, който се оказа напълно достатъчен да вземе успеха и да се класира за втори кръг, където ще играе с Ник Кириос или младата надежда на домакините Денис Шаповалов.


По-късно тази вечер Григор отново ще излезе на корта, но за двубоя си на двойки. Хасковлията и Стан Вавринка ще премерят сили с Люка Пуй и Доминик Тийм.

Миналата година Димитров отново достигна до втори кръг на сингъл, където бе спрян от Джак Сок.

Победата на Григор тази вечер от трибуните на живо изгледа Дани Валверду, който от няколко дни работи с българина.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини