За Федерер Олимпийските игри са любов



22-07-2016 13:39 | Tennis24.bg

Любов, брак. С това свързва най-големите си успехи в Олимпийските игри бившият номер 1 в света Роджър Федерер. Швейцарецът разкри това за Олимпйската книга на ITF.

Швейцарецът има златен медал на двойки от Пекин 2008 г. със Стан Вавринка, и сребро от Лондон 2012 г. Но най-запомнящата се олимпиада за него остава Сидни 2000. Там среща бъдещата си съпруга Мирка и разбира, че това, което го свързва с нея е повече от приятелство.

Световният номер 3 си спомня как Мирка останала в Олимпийското село, въпреки че отпаднала още в първи кръг от Елена Дементиева при жените. Самият Федерер стига до мача за бронза. „Разбрахме, че не сме само приятели. Щастлив съм, че се случи така“, казва Роджър.

Федерер си спомня и подкрепата от Стан Вавринка след загубата си от Джеймс Блейк в четвъртфинала в Пекин. „Той ме вдигна, след като загубих на сингъл. Наистина исках медал. Но Стан каза: „Добре, хайде да го направим“, казва Фед.

Един от олимпийските спомени на Федерер пък е полуфиналът му срещу Хуан Мартин Дел Потро в Лондон – истински маратон, който швейцарецът спечели със 19:17 в последния сет. След това аржентинецът спечели бронза с успех над Новак Джокович.

„След като загубиш такъв финал винаги се чудиш дали чашата е наполовина пълна, или празна. След това срещнах Дел Потро. Мислех, че е паднал от Джокович и го питах как е. Той каза, че е спечелил. Тогава разбрах колко е хубаво, че имам сребърен медал. Бях щастлив и за Анди, който спечели златото. Този ден ни свърза, нас тримата“, разсъждава Федерер.

В Рио бившият номер 1 в света ще участва на сингъл и в двойките.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини