Надал: Бях невероятно щастлив, когато Федерер спечели "Ролан Гарос"



26-12-2010 15:06 | Николай Драгиев

Рафаел Надал направи интересно признание свързано със съперничеството си с Роджър Федерер. Испанецът сподели, че е бил истински щастлив да види Роджър Федерер като шампион на "Ролан Гарос" 2009. Това бе и последният липсващ турнир на швейцареца по осъществяването на неговия кариерен Голям Шлем.

"Малко по малко, след като прекарвам все повече време с Роджър Федерер, установявам едно и също нещо. Тенисът е просто игра и тя не трябва да става пречка в отношенията на хората.

"Да играя срещу Роджър Федерер е много специално, а освен това е изключително трудно с оглед неговите качества. Бях наистина щастлив, когато той спечели "Ролан Гарос". Не мисля, че има друг човек, който повече да заслужава тази титла. Бях възхитен да видя успеха му в Париж," категоричен е световният номер 1.

"Изключително щастлив съм с титлите, които имам до момента. Намирам за глупаво да разсъждаваме кой е по-велик - аз или Роджър. Очевидно е, че той е много по-добър от мен и това е очевидно в момента. Мисля че това няма да се промени до края на кариерата ми," отчита отново Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини