Тодор Енев: Вярвам в успеха



08-07-2016 13:39 | Любомир Тодоров

Националният отбор на България за Купа "Дейвис" даде пресконференция ден преди заминаването си за град Тунис. Там от 15 до 17 юли ще се състои решителният плейофен двубой за оставане във втора група на Евро-африканската зона на турнира.

Капитанът Тодор Енев ще разчита на Димитър Кузманов, Александър Лазов, Васко Младенов и Александър Лазаров.

"Подготовката ни в София премина отлично, благодаря на момчетата за усърдието, - заяви капитанът. - Съперниците ни са фаворити, но съм сигурен, че ще се представим добре и тенисистите ще дадат всичко от себе си. Вярвам в успеха. Тренирахме на твърди кортове, защото срещата ще бъде на бавен хард. Благодаря на БФТ за създадените условия".

Енев допълни, че е изпратил повиквателна на Григор Димитров за този двубой в началото на март и е получил отрицателен отговор на 1-2 юни. Капитанът оправда третото поредно отсъствие на най-добрия ни състезател със започващия на 18 юли турнир във Вашингтон и олимпийската подготовка.

Националът Васко Младенов каза, че познава отлично всички играчи на Тунис и е разкрил силните им и слаби страни пред съотборниците си. Той също е доволен от подготовката в България и вярва, че ще имат време да свикнат с жегата в африканската държава, да се аклиматизират и да спечелят.

"Вече свикнах с отговорността да бъда първа ракета на отбора. Отиваме за победата. Това, че техният лидер е тенисист от Топ 100 (б.а. - Малек Джазири) няма значение за мен. Както е известно в Купа "Дейвис" ранглистите не играят. Подготовката ни беше перфектна и се надявам на успешна аклиматизация в Тунис", заяви със самочувствие Димитър Кузманов.

"Не знам нищо за съперника, но това не ме притеснява. Обичам изненадите и предизвикателствата. Обичам да играя на хард и смятам, че имам какво да покажа", каза 18-годишният Александър Лазаров, който дебютира срещу Турция през март.

Александър Лазов коментира, че е доволен от лагера преди мача, защото отборът се е сплотил и че ще даде всичко от себе си за успеха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини