Бекер: Мъри и Джокович са разочарования



24-12-2010 14:59 | Николай Драгиев

Легендата на световния тенис Борис Бекер обяви, че е сериозно разочарован от Анди Мъри и Новак Джокович що се отнася до представянето им през 2010 година.

И двамата загубиха по един финал в Големия Шлем - Мъри на Australian Open, а Джокович на US Open. Нито един от тях обаче така и не успя да застраши сериозно доминацията на Роджър Федерер и най-вече на Рафаел Надал.

За поредна година двамата ще завършат съответно на трето и четвърто място в световната ранглиста.

"Мъри и Джокович винаги са загатвали са огромен потенциал, но през този сезон не показаха никакъв прогрес," смята Бекер.

"Очевидно им е трудно да се справят с Надал и Федерер. При всички положения през 2011 година те трябва да повишат нивото си, ако искат да го сторят."

Според Бекер за последната година почти нищо не се е променило. Заради контузии от топ 10 отпаднаха Никола Давиденко, Хуан Мартин дел Потро и Жо-Вилфред Цонга. На тяхно място се появиха Томаш Бердих, Давид Ферер и Михаил Южни.

"Не очаквам основната група от десетина души да се промени драстично през 2011 година. В две поредни години първо Сьодерлинг, а после Бердих направиха тази крачка, но не виждам кой други ще ги последва. Германецът пък няма никакъв шанс да влезе сред най-добрите," категоричен е Бекер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини