Григор има по-важни дела от националния отбор



05-07-2016 17:14 | Любомир Тодоров

Вече не е новина, че Григор Димитров не е в състава на България за Купа "Дейвис". За последните 2 години националите имат общо 5 мача (включително и предстоящия с отбора на Тунис) и в тях първата ни ракета е участвал словом и цифром веднъж - срещу Люксембург миналото лято.

Този път любопитство буди само мотивът за отказа. Чух, че вече се правели облози дали причината е направения график до края на сезона, в който няма никакъв, ама съвсем никакъв, начин да се вмести някакъв си национален отбор, търсенето на поредния треньор в някоя много далечна точка на света, или почивка с любимата. Все важни дела.

Да, от 15 до 17 юли няма други турнири. Да, мачовете са на твърди кортове, настилка, на която ще се играе до края на лятото. Да, Григор не е преуморен от изявите си на Уимбълдън, където изигра три мача. Но...

Дано този път от щаба на почетния гражданин на Хасково и Варна да имат единна версия, а не както след мача с Унгария.

Чудя се на капитана на отбора Тодор Енев защо продължава да вика бившия си колега в националния след всичките тези откази. Двамата заедно изкачиха състава от трета във втора група през 2012 година. Оттогава нещата обаче се промениха.

Купа "Дейвис" е отборно състезание и един играч, дори и най-великият, не може сам да спечели двубой. Присъствието на Григор Димитров безспорно би било голям коз, но не означава непременно победа - справка загубата от Финландия през 2013 г. в София, когато той игра.

Енев заложи за плейофа в Тунис на момчетата от двубоя с Турция. Вярвам, че ще успее да създаде обстановка и да мотивира Мико Кузманов, Сашко Лазов, Алекс Лазаров и Васко Младенов да извоюват победата и оставането в групата. Защото би било много тежко пропадане за отбора, ако от борещ се за промоция в първа група през септември 2015 г., се озове на дъното в трета броени месеци по-късно.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини