Григор: Не съм мислил за нов треньор



03-07-2016 13:09 | Tennis24.bg

Григор Димитров разкри, че се е разделил с треньора си Франко Давин в седмицата преди началото на Уимбълдън. Най-добрият български тенисист достигна до III кръг на „Ол Ингланд Клъб”, където бе победен с 3:1 сета от Стийв Джонсън.

„Сам съм на този турнир и не се опитвам да го скрия. Нещата между мен и Франко не се получиха. Това е. Все пак аз знам как да играя тенис, просто сега се нуждая от малко повече време за работа по логистиката, свързана с ракети, корди, топки, кортове, тренировки. Извън това се чувствам доста добре и съм щастлив.

Почувствах, че е време за промяна, нещо ново, нещо, което да ме върне в правия път. Искам да се развивам. Това е голямата ми цел. Но искам и да печеля мачове. Просто всичко трябва да върви заедно. Доволен съм от решението си. Някак си се чувствам по-добре, настройката ми е положителна. Това, че имах възможност изцяло да контролирам нещата, ми даде много. Сам правих всичко за себе си и това ми хареса”, коментира Димитров.

Той все още не е мислил за нов личен треньор. „Честно казано, не съм мислил по този въпрос. За първи път съм в такава ситуация на толкова голям турнир като този. Опитвах се да бъде позитивен и да не го мисля особено. Естествено сега ще имам повече време на преценя и да реша какво да правя”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини