Увереният Григор Димитров: Искам да се развивам



28-06-2016 17:46 | Tennis24.bg

Бързата победа над квалификанта от САЩ Бьорн Фратанджело на старта на Уимбълдън с 6:3, 6:4, 6:2 даде увереност и повъзвърна самочувствието на Григор Димитров. Това пролича и от пресконференцията на българина след мача.

„Връщането на Уимбълдън винаги ми носи прекрасни спомени. Напоследък имах няколко добри седмици в тренировки, особено предвид последните ми резултати. Сега съм уверен, искам само да изляза и да играя. Винаги съм искал да играя по един определен начин. В този мач успях. Чувствах се много добре. Имах добър сервис, движех се добре на тревата. Връщам се отново в началото. Всички говорят за това. Но не ми пука. Никога не съм слушал какво се говори за мен“, каза Гришо пред журналистите.

Той продължи: „През 2014 г. имах фантастичен сезон. Но сега имам чувството, че се връщам. Бях много щастлив, когато усетих, че започвам отново да удрям топката по начина, по който умея. Срещу Фратанджело го направих. Доволен съм, че и самочувствието ми се завръща. След мачове като този се случва точно това. Не е приятно това, което ми се случи в последните седмици. но пък това ми позволи много да мисля. Мислих за себе си, опитах се да намеря много отговори. Бях като в мой собствен свят. Но вече се фокусирам само върху тениса. Това е най-важното за мен. Просто продължих да тренирам, много. Засега всичко изглежда добре.

Мисля, че съм играл тенис достатъчно дълго, за да знам как искам да играя, как искам да се развивам на и извън корта. Почувствах, че имам нужда от време. Не се чувствах добре, не усещах, че правя правилните неща. Имах нужда да помисля, да намеря отговорите за това, което мога да направя по-добре. Винаги съм искал да бъда по-добър. В момента, в който престанеш да се развиваш, знаеш, че нещо ще се случи.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини