Кузманов с бърза победа в Марбург



25-06-2016 20:34 | Любомир Тодоров

Втората ракета на България Димитър Кузманов започна с убедителна победа участието си в квалификациите на чалънджъра на клей в Марбург, Германия, с награден фонд 42 500 евро.

Пловдивчанинът, който е №6 в схемата се наложи с 6:1, 6:3 над Иван Сабанов от Хърватия след 64 минути игра. Двубоят беше отложен с няколко часа заради дъждове и в крайна сметка беше преместе от централния стадион на корт №4.

Мико не се забави никак и след 22 минути водеше с 5:0. След това съперникът взе почетен гейм, но после българинът затвори сета след 27 минути игра.

Кузманов стартира с пробив на 15 втория сет. После повтори упражнението за 3:0. В петия гейм синът на Дора Рангелова имаше две точки за нов брейк, но хърватинът се пребори за подаването си за 1:4. При 5:2 българинът сервираше за победата, но Сабанов стигна до първата си точка за пробив и намали преднината на Мико. Отговорът не закъсня и пловдивчанинът стигна до мачбол в следващия гейм и го реализира тутакси.

Във втория кръг в неделя Димитър Кузманов очаква участващия с "уайлд кард" германец Жоел Линк. Той е на 19 години и няма класиране в световната ранглиста, където националът за Купа "Дейвис" е №301.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини