Григор в Топ 10, но по красота и популярност на гаджето



23-06-2016 16:33 | Tennis24.bg

Българската първа ракета при мъжете Григор Димитров е в топ 10 на световния тенис. За съжаление обаче класацията не е за успехите му на корта, а за популярност и успешност на приятелката му.

В навечерието на Уимбълдън „Дейли мейл“ посвети няколко страници на най-популярните половинки на тенисистите, които ще играят на тревните кортове във Великобритания.

„Докато футболните съпруги са завладяли Париж, не по-малко известни и красиви дами се събират в Лондон“, пише изданието.

Причината е предстоящият Уимбълдън, където по трибуните могат да се видят красавици, супермодели, певици, бизнесдами и бивши професионални тенисистки. Кралицата майка пък това лято ще е Ким Мъри, твърди вестникът.

Йелена Джокович



Под номер 1 е представена, разбира се, съпругата на световния номер 1 Новак Джокович – Йелена. Тя е една от най-възхитителните дами в тенис-света и детската любов на Ноле. Двамата се ожениха на остров Св. Стефан в Черна гола през 2014 г., а всички знаят за неловката им първа официална среща, когато скромният тенисист я завел в спортен бар в Монако и опитал да я впечатли със засукано ястие – сурова пържола. Двамата вече имат син – Стефан, който ще навърши 2 години през октомври. Когато не подкрепя Новак от трибуните на големите тенис комплекси и не се грижи за детето, Йелена менажира Фондацията Новак Джокович, която е ангажирана да помага на деца със затруднения. Г-жа Джокович е и модел, а от скоро се занимава с веганския ресторант на семейството. „По принцип сме много заети и независими и нямаме проблем, когато се налага да се разделим за няколко седмици. Но часовете преди да се съберем отново са като цяло вечност. Тогава разбирам колко много ми липсва“, казва Йелена.

Естер Саторова


24-годишната Саторова е достойна за всеки мокър сън, но за съжаление на феновете си, този модел на бельо се обрече на деветия в света Томаш Бердих. Те се ожениха миналото лято в Монте Карло, като булката бе облечена в рокля на Зухаир Мурад. Двамата са двойка от 2012 г., след като той се раздели с дългогодишното си гадже и негова колежка Луцие Сафаржова. Естер е много популярна по цял свят с любовта си към скъпите спортни автомобили и селфитата. Томаш пък се старае да задоволи вкуса й към скъпите вещи, като й предложи брак с пръстен за 238 000 лири.

Британи Бойс

Британи Бойс от четири години има връзка с колегата си от Австралия Сам Грот. Преди това Грот имаше брак с друга своя колежка – словачката Ярмила Уолф.

Мирка Федерер



Определено Мирка е сред най-заслужилите тенис половинки. Сама с успешна кариера по кортовете, тя я заряза (е, и контузията в крака помогна за решението), за да роди две дойки близнаци на съпруга си Роджър Федерер. Историята на връзката им е повече от популярна – срещат се на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. През 2002 г. се оттегля и неизменно подкрепя съпруга си, като дори е негов мениджър по връзки с обществеността. Явно го върши добре, след като на трибуните редом до нея за Роджър викат знаменитости като актьора Брадли Купър, певицата Гуен Стефани, модната икона на „Вог“ Ана Винтур и др. С четири деца със сигурност семейство Федерер е сред най-многобройната колония край кортовете.

Айла Томлянович

Още една звездна тенис двойка – 23-годишната Айла е дамата на сърцето (за момента) на изгряващата австралийска звезда Ник Кириос. Флиртът им става световна новина, тъй като се провежда … в социалните медии. Те дълго отричат да имат връзка, но накрая си признаха и дори играха на смесени двойки на Откритото първенство на Австралия. „Кортът е доста по-приятно място, когато го деля с нея“, казва Ник, който въпреки успехите си не се слави като голям любител на тениса и предпочита баскетбола като спорт.

Томлянович е родена в Хърватска, но от дете живее в Бризбън.

Нура Ел Швех

Жо-Вилфред Цонга и Нура са заедно от 2014 г., макар че тенисистът упорито се стреми да запази личния си живот в тайна от медиите. Той отказва да коментира каквото и да било за Нура. „Ще се оженя и ще има деца някой ден. Но определено това няма да стане в близко бъдеще. Не искам да избирам между семейството и работата си. След края на кариерата си, ще имам други цели. Тогава и ще се задомя“, казва 31-годишният французин.

Марта Торнел

Красивата Марта избягва светлините на прожекторите, но не разбираме защо. Испанката е съпруга на Давид Ферер и е очният лекар, за който всеки мечтае. Сватовник им е треньорът на Ферер – Хавиер Пилес, а миналата година се венчаха във Валенсия. Когато има възможност, тя подкрепя Давид по кортовете, но това не е много често заради заетостта й в семейната клиника в Бенифайо.

Никол Шерцингер


След поредица слухове за раздели и събирания, предстартовата треска на Уимбълдън доказа едно – Григор и Никол още са заедно. Двамата са чести гости на таблоидите – било с разходка, било с интимна вечеря. Гришо и поп-дивата, съдия на британския „Х Фактор“, са заедно от около година, малко след раздялата на българина с Мария Шарапова. Всички все още се чудят колко ще продължи любовта им, още повече, че между двамата има разлика от 12 години в полза на Шерцингер. Именно на това се дължаха и слуховете за раздялата им, след като мнозина предположиха, че Никол е зарязала нашето момче, защото иска да се установи и да се ожени, а той все още не е узрял за такава стъпка.

Ким Мъри



Художничката Ким и първата ракета на Великобритания са може би втората по популярност двойка напоследък в Англия след принц Уилям и Кейт. Двамата са още по-обичани, след като през февруари станаха родители на първото си дете – дъщеря София Оливия. Двамата се среща за първи път през 2005 г. в тенис-академията на бащата на Ким – Найджъл. До сватба, приказна при това, стигнаха миналата година в Дънблейн. Ким често е на корта и никак не се свени да псува, когато Анди има проблеми. Мръсният й език обаче като че ли я направиха още по-симпатична на британците. Наскоро тя написа и книга – от името на кучето на семейството. А иначе работи като … художник на кучета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини