Федерер призна: Никога не съм бил близо до победа над Рафа на Ролан Гарос



22-06-2016 14:14 | Tennis24.bg

Съперничеството между Роджър Федерер и Рафаел Надал ще остане като едно от най-големите в историята на тениса. Бившият номер 1 в света Роджър Федерер обаче шокира феновете си, като призна, че за него е било невъзможно да победи колегата си Рафаел Надал на клей.

Носителят на 17 титли от Големия шлем, който е смятан за един от най-великите тенисисти въобще, води с три трофея от голямата четворка на своя вечен съперник Рафа Надал. 9 от титлите на испанеца обаче са от „Ролан Гарос“, благодарение на което скромният жител на Майорка си спечели признанието Краля на клея.

Федерер пък има само една титла от Откритото първенство на Франция, но според мнозина, той просто е извадил късмет, след като испанецът отпадна рано в турнира същата година. Швейцарецът донякъде призна това в интервю за в. „Гардиън“, в което каза още, че никога не е бил близо до успех в Париж срещу Рафа.

„Понякога бях надиграван, понякога бях близо, но никога не съм бил достатъчно добър, за да го бия на „Ролан Гарос“. Не загубих надежда, че това може да се случи. Но неговата игра с лявата игра, спинът му… Не съм виждал подобни удари преди. Трябваше да променя много неща, за да мога да играя срещу него. Той остава най-големият ми съперник. Но това може да се промени, ако изиграя с Новак още няколко големи мачове. Факт е, че с Джокович вече изиграхме няколко такива. Рафа обаче ще остане уникален заради финала на Уимбълдън през 2008 г.“, каза Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини