Турнирният директор в Сегед: От началото на турнира се виждаше, че Томова е в добра форма



18-06-2016 18:54 | Tennis24.bg

Виктория Томова спечели титлата на турнира на клей с награден фонд 50 000 долара в Сегед (Унгария). На финала 21-годишната състезателка на "Левски" победи втората поставена Мария Сакари (Гърция) с 4:6, 6:0, 6:4.

„Вики игра много добре – заяви за директорът на турнира в Сегед Атила Рихтер специално за сайта на Българската федерация по тенис. - В началото и двете тенисистки бяха много нервни, но въпреки това качеството на тениса още от първия сет беше високо. Времето беше хубаво. Беше топло, но слънцето не грееше директно и условията бяха добри.

В началото Вики беше може би по-нервна от опонентката си, направи няколко непредизвикани грешки при немного трудни удари. Мачът започна с труден първи сет за нея, но след това заигра доста по-добре, показа разнообразна игра, къси топки, смяна на ритъма, което не се хареса на Сакари и вторият сет приключи на нула.

В третата част Томова започна лошо, в първите два гейма показа играта от първия сет. Играеше добре от основната линия, но липсваше разнообразието в ритъма и другото момиче поведе с 2:0. Тогава дойдоха няколко лесни грешки на гъркинята, Томова се върна в мача и поведе с 3:2, когато Сакари ползва и физиотерапевт на корта. След това двете вървяха гейм за гейм до 4:4. Последва дълъг гейм, в който Вики проби, а след това спечели мача. Третият сет беше на изключително високо ниво, на ниво WTA.

От началото на турнира се виждаше, че Томова е в добра форма - беше уверена на корта, не беше толкова негативна, както беше преди, сега беше много по-позитивна. Виждах, че има отлични шансове да напредне в турнира и да стигне полуфинал може би, но след първите два мача, в които показа много уверена игра и победи доста по-високо ранкирани опонентки, разбрах, че има шанс да стигне и финала, а на финал всичко може да се случи“, каза турнирният директор Атила Рихтер.

Това е четвърта титла за сезона за Томова след трите поредни успеха в Анталия през март и април и общо 12-а в кариерата ѝ, но предишните са на състезания от по-ниско ниво.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини