Федерер подкрепи наказанието на Шарапова



10-06-2016 18:06 | Tennis24.bg

Мария Шарапова продължава да е основна тема в тенис света. Рускинята бе наказана за две години лишаване от състезателни права, след като бе уличена в употреба на забраненото лекарство мелдоний. Маша обаче се обяви за невинна и се кани да обжалва „необосновано тежката присъда“.


Въпреки това тя не получава много подкрепа от колегите си. Бившият номер 1 при мъжете Роджър Федерер се произнесе, че Шарапова е отговорна за действията си и това какви лекарства приема и затова трябва да понесе наказанието си. „Няма значение с каква цел е взимала тези неща. Не виждам разлика. Винаги трябва да си наясно какво вкарваш в тялото си и да си на 100% сигурен какво се случва. Ако не си – ще те накажат. Държа на думата си и смятам, че кръвните ни проби трябва да се пазят 10-15-20 години за да покажем на хората, които си мислят, че лъжем“, каза швейцарецът.


Според Джуди Мъри,майка на номер 2 в света Анди Мъри, Шарапова „много трудно“ ще се върне на корта, след като наказанието й изтича няколко месеца преди 31-вия й рожден ден. „Да, ще продължи да тренира, но ще загуби игровата практика. А това е нещото, което носи победи“, каза Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини