Федерер загуби сет от младок, но продължава



09-06-2016 15:26 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата Роджър Федерер изпита сериозни затруднения срещу тийнейджъра Тейлър Фриц, но успя да се класира на четвъртфиналите на турнира на трева в Щутгарт при завръщането си след контузията в гърба.

Швейцарският ас се наложи над младия американец с 6:4, 5:7, 6:4 след точно 100 минути игра. Вчера мачът беше прекъснат при 4:3 в първата част.

При доиграването днес Федерер започна устремно. Той спечели сервис гейма си на нула, а в следващия стигна до два сетбола, но американецът измъкна подаването си. При 5:3 Роджър вече сервираше за спечелване на частта, но Фриц стигна до брейк пойнт, който беше неутрализиран с мощен сервис. После швейцарецът стигна до трети сетбол и го реализира след ретур в мрежата на съперника.

Във втората част 18-годишният калифорниец показа зъби и имаше две точки за пробив в четвъртия гейм, но Маестрото спечели убедително следващите четири разигравания и направи резултата 2:2. Федерер започна да греши по-често, което окуражи Фриц, който беше подкрепян от трибуната от годеницата си Ракел Педраса, която е също тенисистка. В 12-ия гейм тийнейджърът поведе с 40:0 при сервис на 34-годишния швейцарец. Роджър не трепна и отрази и трите сетбола, въпреки че не можа да вкара нито веднъж първи сервис. Но при четвъртата си възможност Тейлър Фриц успя след форхенд в аут на съперника.

Американецът, който е №65 в света, продължи да играе амбициозно и отново получи точка за пробив във втория гейм. Този път Федерер я отрази с ас. В деветия гейм Федерер стигна до първата си точка за пробив след края на първия сет и успя след топка в аут на юношеския шампион от US Open. При 5:4 швейцарецът вече сервираше за спечелване на срещата. Той поведе с 40:15 и приключи при първия си мачбол със светкавичен бекхенд по диагонала.

"Радвам се, че се върнах в играта. Интересно беше срещу Тейлър, един от новото поколение, във втория сет не контролирах нещата, но в третия успях да спечеля. Внимавах, защото кортът е хлъзгав, но гърбът ми е добре. Надявам се утре да играя по-добре", заяви Федерер след двубоя.

На четвъртфиналите Роджър очаква 32-годишния квалификант Флориан Майер. Той е спечелил и шестте си мача срещу германеца като три от победите са били на трева в Хале, където играха за последно миналата година.


В друг двубой от днес третия поставен Доминик Тийм се наложи над австралиеца Сам Грот със 7:6(3), 7:6(2). В целия мач имаше една точка за пробив, отразена от Грот, който завърши с 21 аса, докато австриецът отбеляза "само" 11 директни точки от начален удар.

На четвъртфиналите Тийм излиза срещу Михаил Южни от Русия и при успех много вероятно след това ще се изправи срещу Федерер, когото победи на турнира в Рим през май.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини