Рафа Надал не е сигурен за Уимбълдън



09-06-2016 12:48 | Tennis24.bg

Участието на Рафаел Надал на Уимбълдън е поставено под сериозна въпросителна. Това призна треньорът и чичо на тенисиста Тони Надал. Той разкри, че приоритет №1 на 9-кратния шампион от „Ролан Гарос” през лятото ще бъде участие на Олимпийските игри в Рио.

„На този етап няма конкретна дата за завръщането на Рафаел. Основната ни цел е да е в най-добрата си форма за Олимпийските игри. Не искаме да рискуваме да пропуснем форума в Рио. В момента не мога да кажа дали ще участваме на Уимбълдън, или нe.

Ясно е, че ако Рафаел играе, няма да е направил най-добрата подготовка за това. Все пак остава вариантът за няколко демонстративни срещи, в които той да получи игрови ритъм. Приоритетът ни е Рафаел да се възстанови напълно. Ако играе с болка, лекарите казаха, че може да стигнем до състоянието му от Париж, а ние не искаме това”, коментира Тони Надал.

Припомняме, че Рафаел Надал се отказа от участие от „Ролан Гарос” преди двубоя си от III кръг срещу Марсел Гранойерс. Испанецът не участва на последните Олимпийски игри в Лондон през 2012-а отново заради контузия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини