Димитров отпадна и на единично в Щутгарт



07-06-2016 16:13 | Tennis24.bg

Григор Димитров загуби в първия кръг на турнира на трева в Щутгарт от категория "АТР 250".

Българинът отстъпи на Хуан Мартин дел Потро от Аржентина с 4:6, 2:6 и отпадна. Треньорът на Димитров Франко Давин беше наставник и на Делпо и го изведе до титлата от US Open.

В първата част мачът беше равностоен до 4:4. В десетия гейм Дел Потро стигна до няколко сетбола и успя да спечели частта. Това разколеба Григор, той започна да прави много грешки от начален удар и бекхенд и набързо южноамериканецът поведе с 4:0 и 40:0.

Тогава почетният гражданин на Хасково се съвзе и успя да измъкне подаването ди, с което прекъсна серията от седем поредни загубени гейма. При 5:2 аржентинецът сервираше за спечелване на двубоя. Стигна се до 30:30, но с ас Кулата от Тандил получи мачбол. След още една директна точка - 12-ата му в мача, всичко свърши и Димитров записа пета поредна загуба.

КАК СЕ РАЗВИ МАЧЪТ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ


В цялата среща българинът не успя да стигне до точка за пробив, а на свой ред отрази шест от деветте възможности на Дел Потро.


Гришо намери повод за усмивка, само когато на една от почивките диджеят пусна песен на "Пусикетдолс", където пееше неговата приятелка Никол Шерцингер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини