Димитров отпадна на двойки в Щутгарт



06-06-2016 18:02 | Любомир Тодоров

Григор Димитров и Маркос Багдатис от Кипър загубиха на двойки на старта на турнира на трева в Щутгарт от категория "АТР 250".

Те отстъпиха на третите в схемата Джон Пиърс (Австралия) и Бруно Соареш (Бразилия) с 6:7(3), 7:6(6), 4-10.

В първия сет след ранни пробиви се стигна до тайбрек. В него българинът и кипърецът взеха първата точка, но загубиха следващите 5 разигравания. При 6:2 Пиърс и Соареш имаха вече 4 сетбола. Димитров отрази първия с ас, но след това съперниците затвориха частта.

В откриващия гейм на следващата Гришо и Багдатис имаха точка за пробив, но не успяха да я реализират. Набързо австралиецът и бразилецът поведоха с 3:0. Брейкът беше върнат при 3:4. Отново развръзката се реши в дълъг 13-и гейм. Пиърс и Димитров направиха по една двойна грешка в началото. При втория си сетбол българинът и кипърецът успяха да изравнят частите.

В заключителния дълъг тайбрек Пиърс и Соареш натрупаха бързо аванс. Те стигнаха до 9:3 точки и приключиха при втория си мачбол.

На единично Димитров ще играе срещу участващия с "уайлд кард" аржентинец Хуан Мартин дел Потро. Двубоят помежду им ще бъде във вторник или сряда.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини