Пиронкова прелетя 31 места в ранглистата (обновена)



06-06-2016 08:10 | Любомир Тодоров

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова направи голям скок в световната ранглиста. Тя прелетя 31 позиции до №71 в класацията на WTA.

Прогресът на Цвети се дължи на достигането до историческия за нея четвъртфинал "Ролан Гарос". Мястото й дава квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през август.

Тази седмица 28-годишната пловдивчанка няма да участва в турнири.

Втората ракета на България Изабелла Шиникова изкачи 12 места до рокордното за нея 178-о в света. Софиянката откри сезона на трева миналата събота на турнира в Хертогенбош, но не успя да преодолее първия кръг на квалификациите.

Третата ни националка за "Фед къп" в Топ 200 е Елица Костова. Тя прогресира с 11 позиции до №189. От днес Костова започва участие на турнира на трева в Сърбитън, Великобритания, който е с награден фонд 50 000 долара.

Сесил Каратанчева не успя да защити точкити си от втория кръг на "Ролан Гарос" миналата година и закономерно отстъпи 43 места до 206-ото. Тя ще играе на турнира в Есен, Германия, с награден фонд 50 000 долара.

В челото шампионката в Париж Гарбине Мугуруса се изкачи до второто място след Серина Уилямс.

РАНГЛИСТА WTA

При мъжете Григор Димитров запази 36-ата си позиция. Почетният гражданин на Хасково започва сезона на трева в Щутгарт и днес ще играе мач на двойки заедно с Маркос Багдатис. Той също ще запише и второ участие на Олимпиада.

Димитър Кузманов изкачи 23 места до №314.

На върха челното трио е непроменено: шампионът от "Ролан Гарос" Новак Джокович, Анди Мъри и Роджър Федерер. Четвърти излезе Рафаел Надал, който измести Стан Вавринка. Дебют в Топ 10 направи полуфиналистът в Париж Доминик Тийм, който се изкатери до №7 в ранглистата.

РАНГЛИСТА АТР

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини