Григор срещу Дел Потро на старта в Щутгарт



04-06-2016 21:57 | Tennis24.bg

Григор Димитров ще излезе срещу бившия номер 4 в света Хуан Мартин Дел Потро от Аржентина в първи кръг на турнира на трева „Мерцедес Къп“ в Щутгарт. Това определи жребият за започващата в понеделник надпревара.

В момента Дел Потро е номер 233 в световната ранглиста. Той ще участва с "уайлд кард" в надпреварата, след като пропусна „Ролан Гарос“. Аржентинъцът се завърна след тежка контузия на корта, като до момента през сезона има 8 победи и 5 загуби. Димитров пък отпадна в първи кръг след загуба от Виктор Троицки и се готви за началото на сезона на трева в Монте Карло.

До момента Дел Потро има предимство в мачовете срещу Димитров. Той е спечелил и двете им срещи до сега- и двете на твърда настилка през 2013 г. – в Мастърс-а в Парижс 3:6, 6:3, 6:4 и в Ротердам (6:4, 6:4).

При победа срещу аржентинеца 25-годишният хасковлия ще се изправи във втория кръг срещу осмия в схемата Люка Пуй (Франция) или Джон Милман (Австралия). Гришо е в долната част на схемата, където е поставеният под номер 2 Марин Чилич и номер 4 – Жил Симон.

Водач в схемата е Роджър Федерер.

Григор Димитров ще участва и на двойки в Щутгарт, където ще си партнира с Маркос Багдагис (Кипър). В първия кръг двамата ще играят срещу третите поставени Джон Пиърс (Австралия) и Бруно Соареш (Бразилия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини