Българките отпаднаха на турнира в Хертогенбош



04-06-2016 15:59 | Любомир Тодоров

Българските тенисистки записаха загуби в първия кръг на квалификациите на турнира на WTA на трева в холандския град Хертогенбош.

Националката за "Фед къп" Изабелла Шиникова отстъпи на водачката в схемата Александра Крунич от Сърбия след 1:6, 6:2, 3:6 след 100 минути игра.

В първия сет Изабелла не успя да се нагоди към настилката и набързо допусна 3 пробива. След това обаче 24-годишната софиянка намери своя ритъм и удари и с два брейка изравни резултата.

В решителния сет никоя от тенисистките не успяваше да спечели подаването си в първите шест гейма. Първа Крунич съумя да вземе своя сервис и да поведе с 4:3. След това българката беше пробита на нула. После родената в Москва сръбкиня стигна до мачбол и затвори двубоя.

За участието си Шиникова взема една точка за световната ранглиста, където е №179 сега. Тя планира да запише своя дебют в турнирите от Големия шлем в пресявките на Уимбълдън.

Преди това на същия корт №5 другата българка в схемата Александрина Найденова отстъпи с 6:7(6), 3:6 в почти двучасов мач срещу втората поставена японка Риса Озаки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини