Рафаел Надал отказа участие на Ролан Гарос



27-05-2016 17:52 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP Paribas


Рафаел Надал напуска "Ролан Гарос". Това съобщи деветкратният победител в турнира на извънредна пресконференция преди минути.

Причината за оттеглянето е контузия в китката, която не му позволява да играе пълноценно.

Ето цялото изявление на четвъртия в схемата испанец.

"Здравейте, тук съм, за да обявя, че се оттеглям от турнира, защото имам проблем с китката (б.а. - дясната), който е от две седмици. Всеки ден болката става по-силна и аз дойдох сега с тъга, но съзнавайки, че правя каквото трябва. Опитахме всички възможни лечения. Всеки ден прекарвахме часове в опит да мога да яграя нормално.

Вчера играх с анестезираща инжекция в китката, за да мога да изляза на корта. Снощи започнах да усещам все по-силна болка. Тази сутрин имах чувството, че не мога да помръдна китката си. Така че дойдох тук, направих ядрено-магнитен резонанс и ехография. Резултатите не са положителни. Нямам счупване или скъсване, но ако продължа да играя, нещо ще се скъса в следващите дни. Всеки ден картината става по-лоша.

Ясно е, че ако не беше "Ролан Гарос", нямаше да рискувам в първите два кръга, но това е най-важният турнир за мен за сезона и се опитах да дам всичко от себе си. Знаете, че щом съм дошъл тук, съм пристигнал мислейки за титлата. Но за победата се нуждая от още 5 успеха, а лекарят каза, че това е 100 процента невъзможно. Не знам как се казва на английски контузеното място, но е мисля, че е обвивка на сухожилие. Нямах никакъв шанс да тренирам дори днес.

Трябваше да взема това много тежко решение, но това е част от живота и моята кариера. Ще се опитам да се възстановя възможо най-бързо и да бъда тук в следващите години и да имам нови възможности", заяви омърлушения Надал.

Той допълни, че това е нова контузия в дясната китка и я е получил в мача срещу Соуса на турнира в Мадрид.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини