Нов крах за Григор Димитров в Париж



23-05-2016 18:30 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP Paribas

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа поредно разочарование на „Ролан Гарос”. Хасковлията отстъпи с 2:3 сета пред Виктор Троицки (Сърбия, №22), като по този начин за трета поредна година отпада на старта в Париж. В отделните части Григор отстъпи с 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 3:6 в двубой, който продължи близо 4 часа. И днес Григор има за какво да съжалява, тъй като можеше да затвори двубоя в своя полза. Българинът имаше преднина от 2:1 сета и пробив в четвъртата част, но в крайна сметка Троицки отказа да се предаде и стигна до драматичния успех.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Гришо стартира реактивно мача и за 9 минути поведе с 3:0 гейма, с което предизвика аплодисментите на пълните трибуни и развяването на български знамена. Точно след това на корта се появи и приятелката му Никол Шерцингер. В края на сета Димитров направи още един брейк и взе частта.

Във втория Троицки започна амбициран и стартира с брейк. 25-годишният хасковлия не успя да го върне, а за капак финалистът от турнира в София постигна и втори пробив, за да изравни сетовете.

Димитров си го върна с брейк в откриващия гейм на третата част. Сърбинът успя обаче също да направи при 4:4. Но Гришо изчака своя момент, за да направи нов пробив за 6:5 и след това да вземе сета.

Инерцията позволи българинът да започне ударно, с брейк, и следващата част. По сценария от миналия сет Троицки направи рибрейк за 4:4, но после проби на 15 и в 12-ия гейм, за да вкара мача в пети сет. В решаващата част Троицки проби рано, което се оказа напълно достатъчно за него да се поздрави с успеха след 6:3 и близо 4 часа игра.

КАК СЕ РАЗВИ МАЧЪТ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини