Лазов срещу испанец на финала в Созопол



21-05-2016 16:27 | Tennis24.bg

Българинът Александър Лазов и испанецът Давид Перес Санс се класираха за финала на международния турнир по тенис за мъже "Санта Марина Къп" с награден фонд 10 000 долара, който ще завърши утре на кортовете на ваканционно селище "Санта Марина" в Созопол. Перес Санс и Лазов са първите двама поставени в схемата тенисисти и спечелиха убедително днешните си полуфинали.

Александър Лазов отстрани Габриел Донев с 6:0 6:4. Първият сет продължи само 22 минути, като Донев нито веднъж не стигна дори до геймбол. Втората част бе по-равностойна, резултатът се движеше гейм за гейм до 5:4 за Лазов, когато той постигна пробив, с което затвори мача в своя полза.

Поставеният под №1 в схемата Давид Перес Санс победи в другия полуфинал Александър Лазаров с 6:3 4:1 и отказване. Испанецът записа 5 аса и не позволи на младия български тенисист нито веднъж да достигне до възможност за пробив. Перес Санс, който е 251-и в световната ранглиста, е много убедителен от началото на турнира и се счита за фаворит в мача за титлата утре.

Лазов и Перес Санс не са се срещали досега в официален мач. Финалът е утре на корт №1 на тенис комплекса на ваканционно селище "Санта Марина" в Созопол от 11.00 ч. Победителят ще вземе 1 440 долара от наградния фонд и 18 точки за световната ранглиста, на финалиста се полагат съответно 848 долара и 10 точки .

Турнирът "Санта Марина Къп" е от календара на международната федерация по тенис ITF и е валиден за световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини