Още трима българи с победи в Созопол



18-05-2016 18:43 | Tennis24.bg

Българските тенисисти Александър Лазов, Тихомир Грозданов и Габриел Донев преодоляха първия кръг и се класираха за осминафиналите на международния турнир за мъже "Санта Марина Къп" с награден фонд 10 000 долара, който се провежда на тенис комплекса на ваканционно селище "Санта Марина" в Созопол. Така българите в осминафиналната фаза станаха петима, след като вчера това бяха постигнали и Александър Лазаров и Калоян Вълчев, съобщават организаторите.

Поставеният под №2 в схемата Александър Лазов бе убедителен срещу квалификанта Себастиан Мермерски за 6:3, 6:2 в нервен мач, продължил 77 минути. В първия сет резултатът се движеше гейм за гейм до 3:3, но националът ни за Купа "Дейвис" взе 15 от последните 19 точки в сета и го спечели с 6:3. По подобен начин Мермерски поведе с 2:0 във втората част, а Лазов обърна до 6:2 в своя полза. Негов следващ съперник ще бъде Аляксандър Прудникау (Беларус).

Най-възрастният участник в основната схема Тихомир Грозданов обърна поставения под №8 Антон Павлов (Естония) с 2:6, 6:4, 6:0. След като загуби първия си сет на твърдите кортове на "Санта Марина" в Созопол, Грозданов постигна ранен пробив във втория, а в третия не остави никакви шансове на противника си. За място на четвъртфинал българинът ще спори срещу Ариа Харайчи (Швейцария).

19-годишният Габриел Донев постигна впечатляващ обрат срещу македонеца Стефан Мицов с 4:6, 6:0, 7:5 в продължил 2 часа и 18 минути мач. В решителния трети сет Донев изоставаше с 1:4 и 3:5 и спаси два мачбола при 4:5, преди да обърне резултата. На осминафинал българинът ще има по-тежка задача срещу поставения под №4 Лоренцо Фриджерио (Италия).

Победи в днешните срещи поединично постигнаха още водача в схемата Давид Перес Санс (Испания), №5 Матео Марфия (Италия) и квалификантите Михаил Перволаракис (Кипър) и Виктор Увар (Франция).

Българин се класира и за полуфиналите на двойки на "Санта Марина Къп". Васил Шандаров в тандем със Стефан Мицов (Македония) отстраниха трудно поставените под №4 австралийски братя Адам и Джейсън Тейлър със 7:6(4) 4:6 10:7 и ще спорят за място във финала срещу руснаците Александър Игошин и Ян Сабанин. В другия полуфинал италианците Лоренцо Фриджерио и Матео Марфия ще срещнат водачите в схемата Лука Маргароли (Швейцария) и Давид Перес Санс (Испания).

Турнирът "Санта Марина Къп", който е от календара на международната федерация по тенис ITF и е валиден за световната ранглиста, се организира от домакините от ваканционно селище "Санта Марина" и "FPI Hotels& Resorts" със съдействието на "Visa Europe" и "Telenor", с чиято подкрепа се организира спортният календар на най-новия тенис център по Южното ни Черноморие. Съдействие на организаторите оказаха и "Rexona", "Algida", "Kia Motors", "Zagorka", Devin", "Lavazza", както и Община Созопол и Българска федерация по тенис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини