Тенис функционер дава съвети на Димитров



14-05-2016 13:02 | Tennis24.bg

Отговорник "Развитие" към Европейската тенис асоциация (Tennis Europe) Хървое Змаич посъветва първата ни ракета Григор Димитров да вземе пример от Новак Джокович, ако иска да върви нагоре. Змаич проведе в Националния тенис център третия модул от треньорския курс Level 1 на ITF.

"Познавам някои от най-добрите ви играчи - естествено Григор Димитров, Димитър Кузманов, Пиронкова, Стаматова… Много от тези играчи са взимали участие в нашите програми за развитие. Затова съм имал възможността да следя израстването им отблизо. Стилът на Григор е страхотен за наблюдаване. Той може да прави всичко с топката. Вярно е, че в последно време резултатите му не отговарят на неговите очаквания. Надявам се скоро да намери път и да стигне нивото, което иска да бъде и да се нареди сред най-добрите състезатели в света. Трудно е да се каже на какво се дължи спадът в играта му. Това могат да споделят хората от екипа му, които разполагат с по-детайлна информация. Но когато искаш да стигнеш върховете на тениса, трябва да фокусираш целия си живот върху израстването ти в този спорт. Именно това правят великите шампиони. Най-добрият пример в момента е Новак Джокович що се отнася до фитнес подготовка, хранителни навици и т.н.", смята Змаич.

Любимият му тенисист е Федерер. "Ако трябва да съм честен, играта му най-много се доближава до нещата, които исках да правя, но не успявах. Обичам да гледам неговите мачове, но се възхищавам и на останалите топ състезатели, защото всички те са страхотни. Разчитат на различно оръжие и правят невероятни неща с ракетата. Определено Джокович е фаворит №1 на титлата на "Ролан Гарос" заради начина, по който играе. Рафаел Надал също има правото да се смята за фаворит, най-малкото заради деветте си титли. Изненадата може да дойде от Доминик Тийм", допълва специалистът.

Хървое Змаич даде много висока оценка на работата на БФТ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини