Джокович: Ролан Гарос? Няма да говоря за други турнири



11-05-2016 14:43 | Станко Димов

Новак Джокович изрази готовността си да защити трофея от турнира в Рим. Сърбинът дойде във Вечния град в отлично настроение, след като миналата седмица спечели титлата в Мадрид.

„Чувствам се добре. Няма да ми е за първи път да играя в две последователни седмици, така че в момента само се надявам да запазя високото качество на игра, което демонстрирах на турнира в Мадрид. Опитвам се да остана свеж. Ролан Гарос? Точно в този момент нямам желание да говоря за други турнири. Фокусиран съм върху Рим”, коментира Джокович.

Сърбинът бе попитан и за раздялата между Анди Мъри и Амели Моресмо, която предпочете да отдели повече време на семейството си. „Не знам в детайли отношенията между Анди и Амели, но определено е голямо предизвикателство да организираш приоритетите в живота ти. Тя също има свое семейство, личен живот, така че не и е лесно. За хора като Амели Моресмо и Борис Бекер е много трудно да отделят цялото си време за треньорство. Освен това да бъдеш майка е най-важната и най-трудната работа на света. Тя роди преди няколко месеца и мога да си представя колко й е трудно да пътува с Анди по турнири”.

Ноле коментира и доминацията на Голямата четворка, както и появата на нови лица в тура. „Вижте, Вавринка спечели две титли от Шлема, Чилич също спечели Шлем, така че не всичко опира до нас (бел.ред. Джокович, Федерер, Мъри и Надал).

Има няколко от младите момчета от новата генерация, които демонстрират страхотна сила и игра, може би дори друго ниво на агресия на корта. Визирам Александър Зверев, Доминик Тийм още няколко. В бъдеще тези момчета определено ще бъдат сериозно препятствие пред топ играчите. Това е кръговратът на живота, същото е и в тениса. Идват нови лица в тура, нови групи от играчи. Но доминацията, която показваха Надал и Федерер, преди аз и Мъри да се присъединим към тях, беше изключителна”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини