Трета поредна загуба за Григор Димитров



09-05-2016 21:55 | Станко Димов

Григор Димитров записа трета поредна загуба. Най-добрият български тенисист отстъпи с 1:6, 4:6 пред таланта от Германия Александър Зверев в среща от първи кръг на „Мастърс 1000” турнира в Рим. Двубоят между двамата се проведе на централния корт в комплекса „Форо Италико” и продължи малко повече от час.

В първия сет Зверев се наложи, след като записа серия от 5 последователни гейма. Младокът проби първи и във втората част, но след няколко фамозни отигравания Григор успя да върне брейка за 4:4. Последва обаче нов пробив за Зверев, който сервирайки за мача реализира първия си мачбол и се поздрави с успеха.

Това беше трети двубой между Димитров и Зверев, като германецът записа втори успех. Преди няколко месеца тийнейджърът се справи с 2:1 сета с Димитров на друг „Мастърс 1000” турнир – в Индиън Уелс.

Загубата тази вечер ще гарантира на Григор нова загуба на точки, след като миналата година българинът отпадна във втори кръг в Рим. Зверев пък си гарантира дуел с бившия водач в световната ранглиста Роджър Федерер, за когото това ще бъде първо участие след надпреварата в Монте Карло през април.

Григор Димитров регистрира трета поредна загуба (Истанбул, Мадрид) в турнири от АТР за първи път от края на сезона 2013. Любопитен е фактът, че преди 3 години Григор прекъсна серията с ... титла, триумфирайки в Стокхолм.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини