Симона пред Tennis24.bg: Мечтая за трофея Йон Циряк



07-05-2016 09:48 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Шестата в женския тенис Симона Халеп изненада журналистите в залата за пресконференции, сред които и кореспондентката на Tennis24.bg, като влезе с каса бири и раздаде по бутилка на чакащите я представители на медиите. Оказа се, че финалистката в турнира за 2014 и 2016 год. снима рекламен клип за организаторите на турнира. Самата тя призна, че не вкусва алкохол.

„Срещу Саманта бе перфектен мач, отдавна не бях играла така добре, може би от US Open. Събудих се с малко болежки, но се оправих, днес на закрито условията ми паснаха, топката бе по-бърза, мисля, с много спин, нуждаех се от 2-3 гейма да вляза в ритъм. Сигурна съм, че утре ще празнувам!” – каза доволна Симона за полуфинала си, в който сдаде едва 2 гейма.

Съперничка за титлата утре от 19 ч. ще й бъде Доминика Цибулкова (Слвк), победителката прибира 1000 точки за ранглистата и 912 900 евро премия срещу 650 и 447 630 евро за загубилата:

„Готова съм, познаваме се, имаме по 1 разменена победа, тя има бърза игра и се движи добре. Имам опит тук и ще се боря до край, мечтата ми е да спечеля трофея „Йон Циряк”. Тази година съм по отпусната и ми спори.”

Специално за Tennis24.bg Халеп призна, че достигането на 4 румънски тенисистки в Топ 8 на турнира е било важно за нея и страната й: „Позитивно е за мен и най-вече за младите румънски тенисисти, ще им даде повече увереност, че могат да стигнат дотук! За мен Мадрид е специален турнир, Мистър Циряк е собственик, днес не дойде да ме гледа, но ще се видим по-късно.”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини