Надал продължава без загубен сет в Мадрид



06-05-2016 08:42 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Рафа Надал победи с 6:4, 6:2 американеца Сам Куери и стигна четвъртфиналите на турнира в Мадрид. Днес след 17 ч. четирикратният победител излиза срещу Жоао Соуза в трети мач на централния корт в Каха Махика. Португалецът измъкна 2,15-часов трилър с 6:1, 6:7, 6:2 с Джак Сок (САЩ).

Рафаел загуби първите три гейма от Куери, който извади стабилен сервис и мощни удари към линиите на корта, опитвайки да измори испанеца. Рафа върна 2 пробива и от 1:4 успя да обърне с 5 поредни гейма. Публиката на пълния централен корт подкрепяше Надал, специално дойдоха да го гледат баскетболистите на Серхио Люл и Руди Фернандес със съпругите си, както и националния селекционер на Испания Скариоло.

Дългучът Куери удари 9 аса в мача (и 2 двойни грешки), но Надал имаше по-успешен 1-ви сервис (76 %). Петият в света тръгна с 2:0 втория сет, допусна пробив и изравняване, но оттам оправи защитата и стратегията и вкара отличния си форхенд в действие. Сам почна да бърка ретури и да греши, сдаде последните 4 гейма.

„Бях на косъм да загубя първия сет. Тенисистите, удрящи така силно, те затрудняват. Топката вървеше по-бавна, мислех че ще вляза добре в мача, трябваше да напасна някои неща и оттам правих по-малко грешки. Ключът бе пробива за 2:4, с двата поредни успях да обърна.” – каза Рафа. - Реших да връщам по-отзад, за да отговоря на драйва му и много силните топки, знаех че ако вкарам дълги топки поне 3 точки поред и пробия нещата ще се променят.”

Рафа отрече да има някакво желание да сменя треньора си Тони Надал или някой от екипа си, но уважавал чуждите мнения. Относно Соуса и мача им, Рафа заяви:
„Жоао е страхотен и много опасен играч, тренирахме заедно в Майорка. Днес направи добра победа и ще е със самочувствие утре.”

Шампионът от Бризбън Милош Раонич (Кан) надигра със силен и пласиран сервис с 6:4, 6:4 седмия в света Жо-Вилфрид Цонга (Фр) късно снощи. На трибуните бяха треньорът му Карлос Моя и футболистът на Реал Тони Крос с бременната си приятелка. За място на полуфинала 25-годишният етнически черногорец ще спори със сърбина Новак Джоковчич, номер 1 в света, в пореден двубой от вечерната сесия на турнира около 22,30 ч на централния корт „Маноло Сантана”. Ноле го би на финала на „Мастърс 1000” в Индиан Уелс по-рано през сезона.

Другите четвъртфинали са Кей Нишикори (Яп, 6) – Ник Киргиос (Авл) и Томас Бердих (Чех, 8) – Анди Мъри (Вбр, 2).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини