Григор по стъпките на Иванишевич и Сафин



04-05-2016 10:33 | Tennis24.bg

Григор Димитров вече в топ 3 на тенисистите, които чупят най-атрактивно ракети. Българската звезда е достоен наследник на Горан Иванишевич и Марат Сафин, написа вестник "Екип" след финала в Истанбул.

"В неделя суперталантът Григор Димитров изпусна нервите си. В съвременния тенис това се случва рядко. Но може би в случая злото е за добро, защото спортът стана прекалено еднообразен и "чист". Е, не винаги. Ернестс Гулбис и Беноа Пер, известни с чупененто на оръдието си на труда, разбраха, че има и по-добър от тях. Димитров избра да прикючи мача с наказателен гейм, след като разби яростно трета от своите ракети.

Казваме "избра", защото той се приближи тихичко до съдията, за да разбере какви последствия може да има от този изблик на лошо настроение. Евентуална дисквалификация щеше да го остави без точки за класацията на АТР и чека за финалист. Това избухване бе оправдано и точно това го направи интересно", пише френският спортен всекидневник, според който правилата за повдение в тениса ограничават шоуто за публиката, пише "24 часа".

Димитров влезе в класация на фенове за ефектно чупене на ракети и след мача с Анди Мъри на 1/8-финалите на Australian Open през миналия сезон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини