Григор: Не успях да преодолея умората от Истанбул



03-05-2016 22:03 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Григор Димитров бе много разочарован от отпадането си още след първия мач на турнира Мутуа Мадрид Оупен, след като миналата година игра четвъртфинал:

„Каквото и да кажа би звучало като извинение, летях от Турция вчера сутринта, не тренирах, излязох днес за 30 минути на корта само да позагрея. Искам да гледам от позитивната страна, ще си почина няколко дни, тялото ми има нужда от това. Последните дни бяха като малка буря..Ще се възстановя и пътувам за Рим.”

Пред Tennis24.bg Григор благодари на българската публика за подкрепата: „Нашата публика винаги е уникална и ме подкрепя, карат ме да се чувствам супер тук в Мадрид, дават ми сили, същото бе и в Истанбул. За съжаление бе много трудно днес да преодолея умората и мача, но опитах. Пабло игра добре.”

Хасковлията отрече да е в сложен период в кариерата си:
„Не е някакъв тежък период, аз винаги съм сериозен и изискващ от себе си, мачовете ми имат значение за мен. Имам чувството, че съм на прав път и скоро ще успея. В Сидни имах мачпойнт. Здрав съм, щастлив съм от работата си, в добра форма съм и по добър играч отпреди година, имам сериозен тим зад гърба, работим, но не е лесно. Бекхендът ми е по-добър и силен, мога да му се доверя и трябва повече да го използвам, да имам ритъм, да изчистя още някои неща. Искам да си върна в предишната позиция в ранглистата, да се поуча от грешките и тогава ще направя нещо по-сериозно.”

Димитров отново бе запитан за финала в Истанбул, който загуби водейки сет и 5:2:
„В Истанбул играх добре, направих големи точки, но всички сме хора, бъркаме. Извиних се на Диего, че се държах така на финала и при първата му титла. Знам, че беше ужасно от моя страна, много лош пример за хората, за младите…, извинявам се на всички.”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини